Přejít na obsah

Międzynarodowy Dzień Kobiet

9 marca kilkadziesiąt kobiet z całej Europy odnalazło miejsce, w którym mogły podzielić się swoją siłą i doświadczeniem. Kobiety biznesu, które wiedzą, czego chcą od życia i w jaki sposób to zdobyć, opowiadały swoje historie, dodając otuchy tym, które przyszły zaczerpnąć inspiracji.

Równość wynagrodzeń

Podczas wydarzenia kobiety:

• Uzyskały praktyczne wskazówki na temat inwestycji w biznesie, przekazane przez Magdalenę Mielczarek (Lawmore).
  • Dowiedziały się więcej na temat studiów mini-MBA, dzięki Christianowi Dekoninck (MCE).
  • Usłyszały przepiękną historię wsparcia społeczności z Ugandzie przez Lucie i Martina Hubenak (Sunday Beans).
  • Dyskutowały na temat równości kobiet w kwestii wynagrodzeń. W dyskusji wzięły udział: Claire Godding, Dorota Płoskowicz oraz Agnieszka Siwińska (Peterka&Partners), Aleksandra Kwaśnica oraz Urszula Freeman (CGI Polska), Małgorzata Sarzalska (Ministerstwo Rodziny, Pracy i Polityki Społecznej)
  • Poznały dziesiątki kobiet – może któraś z nich stała się furtką do spełnienia marzeń?
  • Otrzymały szansę na wygraną w konkursie, w którym do wygrania był m.in. lot nad Warszawą z butelką prawdziwego szampana czy voucher na kurs mini-MBA w dowolnym kraju Europy.

Siła jest kobietą

• Nie bądź perfekcjonistką. Pozwól sobie na błędy.
  • Znajdź kobietę, która będzie dla Ciebie wzorem do naśladowania
  • Nie bój się pytać o podwyżkę.

Takie wskazówki usłyszały kobiety uczestniczące w wydarzeniu „International Women’s Day”, którego mieliśmy zaszczyt być sponsorem. Wskazówki, które padły z ust kobiet, które realizują swoje pasje, walczą o marzenia i zarządzają ludźmi. Inspiracja wypełniała wczoraj ściany Ambasady Kanady w Warszawie.

Etykiety