Biznes w Polsce 2022: rejestracja, podatki, ZUS [Darmowy informator]

9 maja, 2022

Planujesz wystartować z biznesem w Polsce? Marzysz o założeniu spółki? A może masz już firmę za granicą i chcesz rozszerzyć jej działalność, otwierając oddział w Polsce? Jeśli jesteś na etapie planowania, warto posiłkować się rzetelnymi źródłami informacji na temat działalności w Polsce. A kto zna przepisy dotyczące podatków i rejestracji biznesu lepiej niż biuro księgowe?

Odkryj możliwości, jakie daje prowadzenie biznesu w Polsce

Skorzystaj z informatora „Essential of Doing Business in Poland”, który uwzględnia informacje o Polskim Ładzie oraz zmiany od 1 lipca 2022 roku. To ponad 50 stron esencji, która pomoże Ci zrozumieć, jak działa prawo w Polsce. Znajdziesz tu informacje takie jak:

• Informacje ogólne na temat Polski
  • Założenie biznesu w Polsce
  • Zatrudnienie (ZUS, rodzaje umów o pracę, PPK)
  • Księgowość i audyt
  • CIT
  • PIT
  • Ulgi podatkowe
  • Inne podatki (VAT, akcyza i wiele innych)

Broszura powstała przy współpracy doradcy prawnego, kierowników działów księgowych oraz kadrowo-płacowych, posiadających kilkunastoletnie doświadczenie. Plik jest na bieżąco aktualizowany. Informator dostępny jest wyłącznie w języku angielskim.

Kliknij na obrazek, aby pobrać informator

Potrzebujesz więcej informacji na temat biznesu w Polsce?

Masz konkretne pytania związane z rozpoczęciem działalności w Polsce? Skorzystaj z serii naszych postów #JakZałożyćBiznes z którego dowiesz się wszystkich potrzebnych informacji na temat: